Privé lessen

Hou je van tekenen en schilderen? En wil je je hier verder in ontwikkelen? Of wil je misschien een kunstopleiding gaan volgen en een portfolio opbouwen? Je persoonlijke beeldtaal leren kennen? Kom dan naar mijn teken- en schilder lessen. Ontdek hoe leuk het is om je te verdiepen in kunst, te experimenteren met materialen en technieken en een eigen stijl te ontwikkelen.

Hoe ziet een les eruit?

We beginnen met het bekijken en bespreken van bestaande kunstwerken. Wat zie je, wat heeft de kunstenaar gezien en wat is er bijzonder en persoonlijk aan zijn of haar werk? Hoe inspireert het jou weer? Ik heb kennis van kunstgeschiedenis en kunstbeschouwing dus je kunt inhoudelijke input van mij verwachten.

Daarna ga je zelf aan de slag met een bepaalde techniek of materialen. Je bent natuurlijk vrij om zelf hierin ook keuzes te maken. Het gaat niet om prestaties of kunstjes. Je gaat in je eigen tempo voortborduren op wat je al kunt. Mijn doel is dat je je vaardigheden ontwikkelt door te kijken, te experimenteren en te doen.

Je kunt werken aan de hand van zelfgekozen thema’s of ideeën. Maar ook het aanwezige rivierenlandschap of de mens kunnen geweldige inspiratiebronnen zijn waar je er nooit op uitgekeken raakt.

Tijdens een privé les is er natuurlijk veel individuele aandacht en een rustige, geconcentreerde sfeer om in te werken.

Ik geef suggesties over het toepassen van kleur, compositie, technieken en materialen. Dat is een ontdekkingstocht. Natuurlijk kun je verschillende materialen en gereedschappen van mij uitproberen voordat je iets aanschaft. Door te onderzoeken en te doen merk je welke effecten dat heeft en wat je aanspreekt. Het gaat niet om mooi of lelijk of goed of slecht. Ik ben er niet op uit om werk te beoordelen. Het gaat om het plezier in het bezig zijn met kunst en het proces van creëren.

Je werkt met verschillende materialen zoals acrylverf, gouache, houtskool, krijt, potlood en aquarelverf (geen olieverf). De waarneming is altijd het uitgangspunt en de aanleiding.

Data en tijden

In overleg

Hoe aanmelden?

Kom gerust eens kijken, kennismaken of meedoen.

Datum

vr 1 jan 2020 - wo 1 jan 2025
Ongoing...

Tijd

Datum en tijd in overleg

Kosten

€ 38,- voor een les van 1,5 uur, inclusief materiaal

Locatie

Atelier LiekeTekent, van Voordenpark 9J, 5301 KP Zaltbommel

Voor wie?

Voor iedereen met enige ervaring in tekenen en schilderen en die zich hierin verder wil ontwikkelen.