Cursus landschap

Je eigen beeldtaal leren kennen en je vaardigheden verder ontwikkelen? Kom dan naar mijn teken- en schilder lessen. In een open sfeer kun je geconcentreerd werken. In een kleine groep ontdek je hoe leuk het is om je eigen herkenbare stijl en handschrift te ontwikkelen.

Hoe ziet een les eruit?

We beginnen met het bekijken en bespreken van bestaande kunstwerken. Wat zie je, wat heeft de kunstenaar gezien en wat is er bijzonder en persoonlijk aan zijn of haar werk? Hoe inspireert het ons weer? Ik heb kennis van kunstgeschiedenis en kunstbeschouwing dus je kunt inhoudelijke input van mij verwachten.

Daarna ga je zelf aan de slag met een bepaalde techniek of materialen, waarmee we die les gaan werken. Je bent natuurlijk vrij om zelf hierin ook keuzes te maken. Het gaat niet om prestaties of kunstjes. Je gaat in je eigen tempo voortborduren op wat je al kunt. Mijn doel is dat je je vaardigheden ontwikkelt door te kijken, te experimenteren en te doen.

Het inspirerende van het werken in een kleine groep is dat je veel kunt leren van anderen. Je kijkt allemaal naar hetzelfde model of hetzelfde landschap en er kunnen toch totaal andere werken ontstaan. Daarom zijn er iedere les korte momenten om naar elkaars werk te kijken.

Het thema van deze cursus is het landschap. Een bron van inspiratie waar je niet op uitgekeken raakt. We gaan buiten tekenen en schilderen in het mooie rivierenlandschap, in een tuin en in het bos (Zaltbommel en Neerijnen). Bij regen of harde wind werken we binnen in het cursusatelier met foto’s. 

Ik kom bij iedere cursist kijken tijdens het schilderen/tekenen en geef suggesties. Er is individuele aandacht en een rustige geconcentreerde sfeer om in te werken.

Ik geef suggesties over het toepassen van kleur, compositie, technieken en materialen. Dat is een ontdekkingstocht. Natuurlijk kun je verschillende materialen en gereedschappen van mij uitproberen voordat je iets aanschaft. Door te onderzoeken en te doen, merk je welke effecten dat heeft en wat je aanspreekt. Het gaat niet om mooi of lelijk of goed of slecht. Ik ben er niet op uit om werk te beoordelen. Het gaat om het plezier in het bezig zijn met kunst, het kijken naar mooie landschappen en het proces van creëren.

We werken met de volgende materialen: acrylverf, gouache, houtskool, krijt, potlood en aquarelverf (geen olieverf) en doek of papier. De waarneming is altijd het uitgangspunt en de aanleiding

Hoe aanmelden?

Kom gerust eens kijken, kennismaken of meedoen.

Datum

vr 31 mei 2024 - vr 5 jul 2024
Ongoing...

Tijd

10:00 - 12:30

Kosten

€ 150,- voor 6 lessen van 2,5 uur, exclusief materiaal

Locatie

Atelier LiekeTekent, van Voordenpark 9J, 5301 KP Zaltbommel

Voor wie?

Voor iedereen met enige ervaring in tekenen en schilderen en die zich hierin verder wil ontwikkelen.