bij voldoende aanmeldingenLandschap & model

Probeer je te schilderen als Picasso? Van Gogh of Monet? Of gewoon als jezelf? En wil je je hierin verder ontwikkelen? Je eigen beeldtaal leren kennen? Kom dan naar mijn teken- en schilder lessen. In een open sfeer kun je geconcentreerd werken. In een kleine groep ontdek je hoe leuk het is om je eigen herkenbare stijl en handschrift te ontwikkelen.

Hoe ziet een les eruit?

We beginnen met het bekijken en bespreken van bestaande kunstwerken. Wat zie je, wat heeft de kunstenaar gezien en wat is er bijzonder en persoonlijk aan zijn of haar werk? Hoe inspireert het ons weer? Ik heb kennis van kunstgeschiedenis en kunstbeschouwing, dus je kunt inhoudelijke input van mij verwachten.

Daarna ga je zelf aan de slag met een bepaalde techniek of materialen, waarmee we die les gaan werken. Je bent natuurlijk vrij om zelf hierin ook keuzes te maken. Het gaat niet om prestaties of kunstjes. Je gaat in je eigen tempo voortborduren op wat je al kunt. Mijn doel is dat je je vaardigheden ontwikkelt door te kijken, te experimenteren en te doen.

Het inspirerende van het werken in een kleine groep is dat je veel kunt leren van anderen. Je kijkt allemaal naar hetzelfde model of hetzelfde landschap en er kunnen toch totaal andere werken ontstaan. Daarom zijn er iedere les korte momenten om naar elkaars werk te kijken.

We werken aan de hand van twee thema’s: het landschap en de mens. Het landschap omdat het prachtige rivierenlandschap een inspiratiebron dichtbij is. We gaan ook zeker buiten tekenen en schilderen. De mens, omdat dit thema een geweldige, onuitputtelijke bron van inspiratie is en je er nooit op uitgekeken raakt. We werken aan de hand van modellen en foto’s.

Ik kom bij iedere cursist kijken tijdens het schilderen/tekenen en geef suggesties. Er is individuele aandacht en een rustige geconcentreerde sfeer om in te werken.

Ik geef suggesties over het toepassen van kleur, compositie, technieken en materialen. Dat is een ontdekkingstocht. Natuurlijk kun je verschillende materialen en gereedschappen van mij uitproberen voordat je een en ander aanschaft. Door te onderzoeken en te doen, merk je welke effecten dat heeft en wat je aanspreekt. Het gaat niet om mooi of lelijk of goed of slecht. Ik ben er niet op uit om werk te beoordelen. Het gaat om het plezier in het bezig zijn met kunst, het kijken naar mooie landschappen en inspirerende modellen en het proces van creëren.

We werken met de volgende materialen: acrylverf, gouache, houtskool, krijt, potlood, aquarelverf, (geen olieverf).We gaan aan de slag met landschap en model op doek of papier. De waarneming is altijd het uitgangspunt en de aanleiding.

Ook gaan we gezamenlijk een expositie of museum bezoeken, om inspiratie op te doen en daar vervolgens iets mee te gaan doen in ons eigen werk.

Hoe aanmelden?

Kom gerust eens kijken, kennismaken of meedoen.

Datum

vr 18 feb 2022 - vr 10 jun 2022

Tijd

10:00 - 12:30

Kosten

€ 375,- voor 14 lessen van 2,5 uur en een excursie, inclusief kosten model, exclusief materiaal

Locatie

Stroomhuis Neerijnen
Van Pallandtweg 1, 4182 CA Neerijnen

Voor wie?

Voor iedereen met enige ervaring in tekenen en schilderen en die zich hierin verder wil ontwikkelen.